Tietosuojakäytäntö / Tietosuojaseloste


Päivitetty 15.3.2021


Tässä tietosuojakäytännössä (”Tietosuojakäytäntö”) kuvataan tapoja, joilla Liveto Group Oy, yrityksen rekisterinumero 2647803-7, suomalainen osakeyhtiö, jakamistalouspohjainen markkinapaikka ja maailmanlaajuinen yhteisö kokemusten jakamiseen, rekisteröity osoite osoitteessa Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä Finland (”Liveto”, ”meitä”, ”meidän” tai ”me”), joka vastaa tiedoistasi tämän tietosuojakäytännön (”Rekisterinpitäjä”) mukaisesti, kerää, tallentaa, käyttää ja hallinnoi tietoja , mukaan lukien henkilökohtaisesti tunnistettavat tiedot (”Henkilötiedot”), jotka liittyvät Liveto-tapahtumaympäristöömme ja kaikkiin siihen liittyviin verkkosivustoihin, sovelluksiin ja verkkotyökaluihin tai -palveluihin (yhdessä ”Palvelu”) ja mukaan lukien kaikki tiedot, joita voit antaa Palveluiden kautta.


Ellei ole kirjallisesti toisin sovittu Liveton ja rekisterinpitäjän välisessä henkilötietojen käsittelysopimuksessa, kaikkiin Liveton tarjoamiin Palveluihin sovelletaan tätä Tietosuojakäytäntöä, ja käyttämällä tai kirjautumalla Palveluun annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, käyttöön ja luovuttamiseen. Älä asenna tai käytä Palveluita, jos et hyväksy tätä Tietosuojakäytäntöä.


Liveto pidättää oikeuden muuttaa tätä Tietosuojakäytäntöä. Palveluiden käytön jatkaminen merkitsee sitä, että hyväksyt tämän Tietosuojakäytännön muutokset. Odotamme sinun tarkistavan tämän Tietosuojakäytännön ajoittain saadaksesi uusimmat tiedot tietosuojakäytännöistämme.


Arvostamme henkilötietojesi turvallisuutta suuresti. Olemme toteuttaneet riittävät tekniset ja organisatoriset toimenpiteet turvataksemme henkilötietojesi suojaamisen menetyksiltä, luvattomalta käytöltä tai muulta luvattomalta käsittelyltä. Jos sinulla on kysyttävää suojatoimenpiteistä, ota meihin yhteyttä.


1. Mitä tietoja keräämme ja miten keräämme tietojasi


Keräämme sinulta kolmenlaisia tietoja:


i.) meille antamasi tiedot

ii.) tiedot, jotka keräämme automaattisesti Palvelun käytöstäsi

iii.) kolmansien osapuolten tiedot;


Meille antamasi tiedot

a) Palvelun käyttöön tarvittavat tiedot

Pyydämme seuraavia henkilötietoja, kun käytät Palvelua. Tiedot ovat välttämättömiä sinun ja meidän välisen sopimuksen asianmukaiseksi täyttämiseksi ja niiden avulla voimme noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme. Saamatta tietoja emme välttämättä pysty tarjoamaan pyydettyjä palveluita puolestasi.


Profiili- ja kokemusluettelotiedot. Jos haluat käyttää tiettyjä Palvelun ominaisuuksia (kuten Mailchimp / Sentry jne.), saatamme pyytää sinua antamaan lisätietoja, jotka voivat sisältää puhelinnumerosi ja joitain kuvia (profiili ja muut).

Tilitiedot. Kun rekisteröidyt Palveluun, tarvitsemme tiettyjä tietoja, kuten etunimesi, sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Viestintä Liveton ja muiden yhteisön jäsenten kanssa. Kun olet yhteydessä meihin tai käytät Palvelua kommunikoidaksesi muiden yhteisön jäsenten kanssa, keräämme tietoja viestinnästäsi ja kaikista tiedoista, jotka päätät antaa.

Maksutiedot. Jotta voit käyttää tiettyjä Palvelun ominaisuuksia (kuten Paytrailia), saatamme vaatia sinua antamaan tiettyjä taloudellisia tietoja (kuten tilitietosi tai luottokorttitietosi) maksujen käsittelyn helpottamiseksi.

Taloustietoja hallinnoi riippumaton ulkopuolinen osapuoli. Ulkopuolinen osapuoli täyttää oikeudelliset vaatimukset tarjota ja toteuttaa verkkomaksupalveluja yksityishenkilöille.


b) Tiedot, jotka päätät antaa meille


Voit halutessasi antaa meille henkilökohtaisia lisätietoja saadaksesi paremman käyttökokemuksen Palvelua käyttäessäsi. Nämä lisätiedot käsitellään suostumuksesi perusteella.



Palvelun käytöstä automaattisesti keräämämme tiedot


Palvelua käyttäessäsi keräämme automaattisesti tietoja, mukaan lukien henkilötiedot, tiedot palveluista, joita käytät ja miten käytät niitä. Tiedot ovat välttämättömiä sinun ja meidän välisen sopimuksen asianmukaiseksi täyttämiseksi, jotta voimme noudattaa lakisääteisiä velvoitteita ja koska meillä on todellinen halu tarjota ja parantaa Palvelun toimintoja.


Tietoja käytöstäsi. Keräämme tietoja Palvelun käytöstäsi, kuten katsomistasi sivuista tai sisällöstä, kokemushauistasi, varauksistasi ja muista toimista, joita saatat tehdä Palvelua käyttäessäsi.

Lokitiedot ja tiedot laitteestasi. Keräämme loki- ja laitetiedot automaattisesti, kun käytät Palvelua, vaikka et olisi liittynyt Palveluun tai kirjautunut sisään. Nämä tiedot pitävät sisällään mm. sen, miten olet käyttänyt Palvelua (mukaan lukien kolmannen osapuolen linkkien klikkauksen), IP-osoite, käyttöpäivät ja -ajat, laitteisto- ja ohjelmistotiedot, laitetiedot, laitetapahtumatiedot, yksilölliset tunnisteet, kaatumistiedot, evästetiedot ja sivut, joita olet katsonut tai joita olet käyttänyt ennen Palvelun käyttöä tai sen jälkeen.

Sijaintitiedot. Kun käytät tiettyjä Palvelun ominaisuuksia, me voimme kerätä tietoja sijainnistasi, kuten se on IP-osoitteesi tai mobiililaitteesi GPS:n avulla määritelty, tarjotaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen.

Evästeet. Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan käyttökokemuksen käyttäessäsi Palveluamme.


Evästeiden poistaminen

Voit peruuttaa kumppaneille antamasi suostumuksen evästeiden käyttämisestä milloin tahansa asentamalla selaimesi uudelleen siten, että selaimesi ei enää hyväksy tiettyjä evästeitä. Evästeet on mahdollista poistaa selaimesi kautta. Otathan huomioon, että kun poistat evästeitä, jotkin verkkosivuston osat eivät ehkä toimi niin hyvin kuin niiden pitäisi.


Kolmansilta osapuolilta kerätyt tiedot

Liveto voi kerätä tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, joita muut antavat sinusta, kun he käyttävät Palvelua, tai hankkia tietoja muista lähteistä ja yhdistää ne Palvelun kautta keräämiimme tietoihin. Emme valvo tai vastaa siitä, miten tietojasi luovuttavat kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietojasi, ja kaikki tietopyynnöt, jotka koskevat henkilötietojesi luovuttamista meille, on ohjattava näille kolmansille osapuolille.


Kolmannen osapuolen palvelut.  Jos linkität, muodostat yhteyden tai kirjaudut Palveluumme kolmannen osapuolen palvelulla (Google, Facebook ja muut), kolmannen osapuolen palvelu voi lähettää meille tietoja, kuten rekisteröinti- ja profiilitietosi tästä palvelusta. Tämä tieto vaihtelee ja siitä vastaa kyseinen palvelu tai sinun asettamasi tietosuojavaltuudet kyseisessä palvelussa.

Arvostelut ja palaute. Jos asiakkaasi kirjoittaa arvostelun tarjoamastasi kokemuksesta, se julkaistaan kokemussivullasi.

Muita lähteitä.  Sovellettavan lain sallimissa rajoissa saatamme saada sinusta lisätietoja, kuten väestötieteellisiä tietoja kolmansien osapuolten palveluntarjoajilta ja/tai kumppaneilta, ja voimme yhdistää ne muihin sinusta saatavin tietoihimme. Saatamme saada tietoja sinusta ja toiminnastasi Palvelussa ja sen ulkopuolella yhteistyötahojen kautta.


2. Mitä teemme keräämällämme tiedolla


Me käytämme, tallennamme ja käsittelemme sinua koskevia tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, tarjotaksemme, ymmärtääksemme, parantaaksemme ja kehittääksemme Palvelua. Käytämme, tallennamme ja käsittelemme tietoja kokemusten tarjoamiseen, varaamiseen ja ostamiseen, markkinoinnin ja mainontamme parantamiseen sekä lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseen.




Mainonnan ja markkinoinnin parantamiseksi


Tilanteet, joissa keräämme tietojasi, mukaan lukien henkilötiedot, sisältävät ainakin, mutta eivät rajoitu seuraaviin:

i.) Palvelun käyttö;

ii.) teknisen tuen pyytäminen meiltä;

iii.) palautteen antaminen meille;


Käsittelemämme tiedot voivat sisältää, mutta eivät rajoitu seuraaviin: nimi, sähköpostiosoite ja laitetunnus, IP-osoite. Lisäksi ulkoistetut kumppanimme ja kolmannen osapuolen analytiikkapalveluntarjoajamme voivat kerätä yksilöllisen laitetunnuksesi (pysyvä/ei-pysyvä), laitteistotyypin, median käytönvalvonnan (”MAC”) osoitteen, kansainvälisen mobiililaitteiden identiteetin (”IMEI”), IDFA:n (Mainostajien tunniste), Android ID:n (Android-laite), Google Advertiser ID:n ja verkon tilan (Wi-Fi/3G) käyttöjärjestelmäsi version (”KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ”), sovellusten käyttötiedot, laitteistotyypin, selaintiedot ja laitteen nimen. Näitä tietoja käytetään käyttötrendien ymmärtämiseen ja analysointiin.


Alla kuvataan tarkemmin tilanteet, joissa me ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat keräämme sinulta henkilötietoja ja muita tietoja.


Kolmannen osapuolen analytiikka

Käytämme kolmannen osapuolen analytiikan kerääjiä, kuten Google Analyticsia, liiketoiminta-analyysin ja toiminnan tukemiseen, liiketoimintatietoihin, tuotekehitykseen, tuotteiden ja palveluiden parantamiseen, sisällön yksilöllistämiseen, mainonnan tarjoamiseen ja suositusten antamiseen. Emme linkitä kolmannen osapuolen analytiikkaohjelmistoon tallentamaamme tietoa palveluihin lähettämiisi henkilötietoihin.



Facebook Connect ja ystävien kutsuminen

Voit kirjautua palveluumme kirjautumispalveluilla (”SN-palvelu”), kuten Facebook Connectilla. Nämä palvelut todentavat henkilöllisyytesi ja tarjoavat sinulle mahdollisuuden jakaa meille tiettyjä henkilötietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, ja jatkaa rekisteröitymislomakkeen esitäydentämiseen. Facebook Connectin kaltaiset palvelut antavat sinulle mahdollisuuden julkaista tietoja tämän verkkosivuston toiminnoistasi profiilisivullasi jaettavaksi muille verkostoosi kuuluville.


Voimme kerätä ja tallentaa tietoja SN-palvelun kautta SN-palvelun sääntöjen ja ehtojen mukaisesti. Tiedot, jotka keräämme, kun yhdistät käyttäjätilisi SN-palveluun, voivat sisältää: (1) nimesi, (2) SN-palvelun käyttäjän tunnistenumerosi ja/tai käyttäjänimesi, (3) alue, kaupunki, osavaltio ja maa, (4) sukupuoli, (5) syntymäaika, (6) sähköpostiosoite, (7) profiilikuva tai sen URL-osoite sekä (8) SN-palvelun käyttäjän tunnistenumerot niistä ystävistäsi, jotka ovat myös yhdistetty Palveluumme. Jos haluat meidän poistavan tiedot, jotka saamme Facebookista, ota meihin yhteyttä asiakaspalvelu@liveto.io.


Lisäksi voimme tarjota sinulle mahdollisuuden kutsua yhteystietosi SN-palvelusta (kuten Facebook-ystäväsi), jotta nämä yhteystiedot voidaan sijoittaa Palveluumme ja/tai voit kutsua heidät liittymään sinuun Palvelussamme. Tällaisia yhteystietoja käytetään ainoastaan viestinnän lähettämiseen vastaanottajalle. Sinä tai kolmas osapuoli voi ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@liveto.io ja pyytää tämän tiedon poistamista tietokannastamme siltä osin kuin tallennamme mitään näistä tiedoista.


Kolmannen osapuolen käyttöehdot

Ota huomioon, että pääsysi Palveluihin ja palveluiden käyttö voi olla tiettyjen kolmansien osapuolten ehtojen alaista, eikä Liveto ole vastuussa tällaisten kolmansien osapuolten henkilötietojesi käytöstä. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille yritysfuusion, konsolidoinnin, uudelleenjärjestelyn, olennaisesti kaikkien Liveton osakkeiden ja/tai varojen myynnin tai muun yritysmuutoksen yhteydessä, mukaan lukien, rajoituksetta, minkä tahansa asianmukaista huolellisuutta vaativan prosessin aikana, edellyttäen kuitenkin, että tämä tietosuojakäytäntö koskee edelleen tällaisia henkilötietoja.


3. Mainosverkostot


Pidätämme oikeuden käyttää ja luovuttaa kerättyjä, ei-henkilökohtaisia tietoja meidän tai kumppaneidemme ja urakoitsijoidemme käyttäytymiseen kohdennettuun mainontaan.


Saatamme käyttää kolmannen osapuolen mainosten tarjoilutekniikoita, jotka käyttävät tiettyjä menetelmiä tietojen keräämiseen Palveluiden kautta tarjoiltujen mainosten seurauksena. Nämä kolmannet osapuolet voivat kerätä ja käyttää tietoja, kuten IP-osoitetta, laitetunnusta (pysyvä/ei-pysyvä), MAC-osoitetta, asennettua ohjelmistoa, sovelluksen käyttötietoja, laitteistotyyppiä, käyttöjärjestelmätietoja, selaimen tietoja, IMEI:tä ja laitteen nimeä. Tietoja voidaan käyttää ja luovuttaa tämän tietosuojakäytännön ja mainosten tarjoiluteknologiaa tarjoavan kolmannen osapuolen tietosuojakäytännön mukaisesti.


Jos haluat ”kieltäytyä” kohdennetusta mainonnasta, ota meihin yhteyttä asiakaspalvelu@liveto.io. Huomaa, että jos päätät kieltäytyä, se ei tarkoita, että et enää saa mainontaa. Se tarkoittaa vain, että näytettävää mainontaa ei räätälöidä sinulle ja kiinnostuksen kohteillesi ja että se voi olla vähemmän merkityksellistä sinulle.



4. Henkilötietojen luovuttaminen ja siirtäminen


Henkilötietoja voidaan luovuttaa kolmansille osapuolille, mukaan lukien Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitsevat kolmannet osapuolet, sovellettavan lainsäädännön ja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Henkilötietoja voidaan luovuttaa myös yhteisöille, jotka käyttävät Liveton alustaa palveluna asiakassuhteiden hoitoon.


Voimme käyttää kolmansia osapuolia keräämään ja käsittelemään henkilötietoja puolestamme ja ohjeidemme mukaisesti. Liveto ei ole vastuussa näiden kolmansien osapuolten teoista ja laiminlyönneistä, muutoin kuin lain säätämällä tavalla.


Kun kolmannet osapuolet tarjoavat tapahtumia tai tukevat Liveto-tapahtuma-alustan kautta tarjottuja palveluita, nämä kolmannet osapuolet voivat saada sinulta tiettyjä henkilötietoja. Vaikka emme hallitse kolmansia osapuolia, joille pyydät tietojasi jaettavan, edellytämme, että kaikki kolmannet osapuolet kunnioittavat henkilötietojesi turvallisuutta ja kohtelevat niitä lain mukaisesti.


5. Tietojen säilyttäminen ja oikeellisuus


Säilytämme kerättyjä tietoja niin kauan kuin se on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä kuvattujen tarkoitusten täyttämiseksi, ellei laki edellytä tai salli pidempää säilytysaikaa. Sen jälkeen poistamme kaikki edellä mainitut tiedot hallustamme kohtuullisessa ajassa.


Joitakin tietoja voidaan tarvittaessa säilyttää riitojen ratkaisemiseksi, Liveto-käyttäjäsopimusten täytäntöön panemiseksi sekä Palveluiden turvallisuuteen, eheyteen ja toimintaan liittyvien teknisten ja lakisääteisten vaatimusten ja rajoitusten noudattamiseksi.


Huomaathan, että emme tarkista henkilötietojen oikeellisuutta. Jos henkilötietosi muuttuvat tai jos et enää halua palveluamme, voit korjata, päivittää tai poistaa epätarkkuuksia tekemällä muutoksen tilisi asetuksissa tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@liveto.io.


6. Lisätietoja


Asiakkailla on seuraavat oikeudet:


Voit aina halutulla hetkellä pyytää pääsyä henkilötietoihin, oikaisua niihin tai niiden poistamista. Tämän lisäksi sinulla voi tietyissä tapauksissa olla myös oikeus henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen, oikeus vastustaa käsittelyä sekä oikeus tietojen siirrettävyyteen. Kun vastustat henkilötietojesi käyttöä, lopetamme kaiken jatkokäsittelyn, kunnes vastalausettasi koskevat tutkimukset on tehty.


Voitko tehdä valituksen valvontaviranomaiselle? Kyllä, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojavaltuutetulle, kun sinulla on valitus Liveton henkilötietojesi käytöstä. Jos esimerkiksi uskot, että emme käytä henkilötietojasi huolellisesti tai kun olet lähettänyt meille pyynnön pääsystä tietoihisi tai henkilötietojesi oikaisemisesta etkä ole tyytyväinen vastaukseemme tai emme vastanneet ajoissa.


Tähän tietosuojaselosteeseen sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainsäädännön säännöksiä.


Liveto tekee hyvässä uskossa työtä, jotta voit tarkistaa, päivittää tai korjata Liveton hallussa olevia henkilötietojasi. Tarvitsemme sinulta riittävät tiedot henkilöllisyytesi selvittämiseksi ja käyttöpyyntösi vahvistamiseksi sekä auttaaksesi meitä pyyntösi käsittelyssä.


Jos sinulla on kysyttävää tai valituksia tästä käytännöstä, ota meihin yhteyttä asiakaspalvelu@liveto.io.